Időszaki tárlatok

az Európai Közép Galériában

Érdekességek, hírek

Meghívó, Hónap Műtárgya

Danubius Mysticus

Kalandjáték a Duna Múzeumban
   apple touch icon

Vízmérce

A Duna Múzeum ismeret- terjesztő blogja

Tovább...


EFOP-hírek:

Okt.26, Nov.6, Esztergom
Október 24, Kisköre
Október 13, Esztergom
Október 10, Sajfok

Október 4, Gátőrház


A Hónap Műtárgya

Planiméter a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság gyűjteményéből

2

Részletek...


Múlt századi hűtőmágnesek  a Duna Múzeumból

1


Felhívás SZJA 1%

Támogassa a hazai vízügytörténet kutatását és népszerűsítését! Adója 1 %-át ajánlja fel a Duna Múzeum Baráti Köre EgyesületnekAdószámunk:
18396780-1-11

Pillanatnyi időjárási helyzet:

 

 

előrejelzés,két napra:


Fenntartónk:

  • ovf_55px.png

    Országos

  • Vízügyi

  • Főigazgatóság.

  • www.ovf.hu

Kedves múzeumlátogatók!

2018. április 1-től a Duna Múzeum állandó kiállítása bezárja kapuit, hogy teljesen megújuljon, ezért a következő egy évben a Látványtár, és előzetes regisztráció alapján a múzeumpedagógiai foglalkozások lesznek csak látogathatók. Az intézmény nyitvatartási rendje is változik, melyre ezúton hívjuk fel a figyelmet.
2018. április 1-től, hétfőtől csütörtökig, 8 és 16 óra között, pénteken 14 óráig tartunk nyitva. Szombat és vasárnap szünnap lesz. Az új nyitvatartási rend előreláthatólag egy évig lesz érvényben, az új állandó tárlat bemutatásáig.

Köszönjük megértésüket!


fin EFOP333 I merfoldko sajtokozlemeny 20180416 SZNM FSZEK


A Duna Múzeum bezár.. Vagy mégsem?
(A biztonsági rendszer videonaplói szerint kémkedő medvék settenkedtek a Múzeumban! :D )  Kedvcsináló a múzeumlátogatáshoz

 


 Ismerje meg Látványtárunkat!

Legújabb kiállítási egységünk a múzeum gyűjteményeinek legérdekesebb tárgyait mutatja be a közönségnek interaktív multimédiás eszközök segítségével. Fedezze fel Ön is a Duna Múzeum eddig nem látott kincseit!

A Látványtár hétköznap kollégáink vezetésével tekinthető meg, az állandó kiállításra váltott belépőjeggyel.
Bejelentkezés: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


A Tanulás új élménye!

  Vízvizsgálat nagyítóval, mikroszkóppal, laboreszközökkel, maketteken, modelleken keresztül. Megtapasztalható érdekességek, kézzelfogható tapasztalatok a természet és a környezetvédelem világából – a Duna Múzeum új foglalkoztató termében. Választható foglalkozások és további információk a Múzeumpedagógia menüpont alatt.

A fejlesztés a TIOP-1.2.2-09/1-2010-0003 számú projekt keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, 2011-ben valósult meg.


 

Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy a csoportokat csak előzetes bejelentkezéssel tudjuk fogadni.


Nyitvatartás

Foglalkoztató és
Látványtár

hétfőtől csütörtökig
08:00 - 16:00

pénteken
08:00 - 14:00


Szolgáltatási díjaink:

 

További információk, kedvezmények

Rabul ejtő kalandok a Duna Múzeumban

A Híreink Rovathoz...

 

1 2 3 4

5 6 7 8

 9 10 11

 

Múlt szombaton a Múzeumok Őszi Fesztiválja országos programsorozat részeként a Duna Múzeum is várta a játékos ismeretszerzésre vágyó családokat, gyerekeket, esztergomiakat és a városba látogatókat. Az ebéd után kezdődő programok közül a legsikeresebb a múzeum állandó tárlatára épülő, a Játékkunyhóval közösen fejlesztett, nyomozós játékunk, a Danubius Mysticus, illetve a már megszokott kézműves játékok voltak.  A nyáron debütált Danubius Mysticus, avagy az eltűnt láda rejtélye ismét sokakat csábított kalandra, érkeztek vendégek többek között Miskolcról, Veresegyházáról, Gyöngyösről, Budapestről, valamint szűkebb térségünkből, Párkányból, Annavölgyről, Nyergesújfaluról és természetesen Esztergomból is. A Duna Múzeum történész és restaurátor szakemberei által tartott, interaktív beszélgetés a papírmalmok történetéről és a vízjeles papírok kialakulásáról szintén sok érdeklődőt vonzott. A gyerekek számára szokás szerint kézműves programokkal készültünk, idén a rendezvény tematikájának megfelelően a kisebbek kipróbálhatták, milyen érzés régi papírra mártogatós lúdtollal írásjeleket vetni.

A Danubius Mysticus játékos nyomozást teljesítő csapatok közül a feladatot sikeresen teljesítve több kalandor vissza is jelzett: ”Nagyon jól éreztük magunkat a nyomozás során, sok érdekességet láttunk, köszönjük az élményeket! - Jó volt a kaland, a kis nyomozó imádta kergetni a patkányt! - Nagyon tetszett, izgalmas volt! - Kevés olyan játék van, amelyet a gyerekek mellett a felnőttek is élveznek, ezt a kalandot mi felnőttek is kíváncsian követtük, nagyon tetszett!...”