Az állandó kiállítás bezárásáig:
4 4
0 0
nap
2 2
1 1
óra
0 0
5 5
perc
3 3
5 5
másodperc

Időszaki tárlatok

az Európai Közép Galériában

Érdekességek, hírek

Meghívó, Hónap Műtárgya

Danubius Mysticus

Kalandjáték a Duna Múzeumban
   apple touch icon

Vízmérce

A Duna Múzeum ismeret- terjesztő blogja

Tovább...


EFOP-hírek:

Okt.26, Nov.6, Esztergom
Október 24, Kisköre
Október 13, Esztergom
Október 10, Sajfok

Október 4, Gátőrház


A Hónap Műtárgya

Planiméter a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság gyűjteményéből

2

Részletek...


Gyűjts és nyerj!

Múlt századi hűtőmágnesek a Duna Múzeumból

1


Felhívás SZJA 1%

Támogassa a hazai vízügytörténet kutatását és népszerűsítését! Adója 1 %-át ajánlja fel a Duna Múzeum Baráti Köre EgyesületnekAdószámunk:
18396780-1-11

Pillanatnyi időjárási helyzet:

 

 

előrejelzés,két napra:


Fenntartónk:

  • ovf_55px.png

    Országos

  • Vízügyi

  • Főigazgatóság.

  • www.ovf.hu

Március 2-án zártkörű rendezvény miatt
a Múzeum zárva tart!


A Duna Múzeum bezár.. Vagy mégsem?
(A biztonsági rendszer videonaplói szerint kémkedő medvék settenkedtek a Múzeumban! :D )


A visszaszámlálás elkezdődött!

Víz - Idő című állandó kiállításunk 2018. március végén bezár, hogy 2019-re átadja helyét egy modern, 21. századi léptékű, látványos, új tárlatnak. Az átalakítás alatt a Duna Múzeum Látványtára és múzeumpedagógiai foglalkoztatója zavartalanul tovább működik.

JANUÁRBAN múzeumunk az eddigi évek gyakorlatával szemben NYITVA tart.

(A téli nyitvatartási rend szerint, 10-16 óráig, kedd - szünnap.)

Nézd meg utoljára!2018. január 17-től: Színek, körök, hangulatok időszaki kiállítás


  Kedvcsináló a múzeumlátogatáshoz

 


 Ismerje meg Látványtárunkat!

Legújabb kiállítási egységünk a múzeum gyűjteményeinek legérdekesebb tárgyait mutatja be a közönségnek interaktív multimédiás eszközök segítségével. Fedezze fel Ön is a Duna Múzeum eddig nem látott kincseit!

A Látványtár hétköznap 10-15.30 óra között, kollégáink vezetésével tekinthető meg, az állandó kiállításra váltott belépőjeggyel. Hétvégi napokon előzetes  - legalább 1 héttel a tervezett látogatás előtt - bejelentkezéssel fogadjuk az érdeklődőket. Csoportok esetében a hétközbeni látogatást is kérjük előre jelezni!
Bejelentkezés: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


A Tanulás új élménye!

  Vízvizsgálat nagyítóval, mikroszkóppal, laboreszközökkel, maketteken, modelleken keresztül. Megtapasztalható érdekességek, kézzelfogható tapasztalatok a természet és a környezetvédelem világából – a Duna Múzeum új foglalkoztató termében. Választható foglalkozások és további információk a Múzeumpedagógia menüpont alatt.

A fejlesztés a TIOP-1.2.2-09/1-2010-0003 számú projekt keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, 2011-ben valósult meg.


Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy a csoportokat csak előzetes bejelentkezéssel tudjuk fogadni. A belépőjegy ára a foglalkozás, múzeumi óra díját nem tartalmazza, de az állandó kiállítás interaktív eszközeinek kipróbálása és a moderátoraink által nyújtott tájékoztató a látogatás része.


Nyitvatartás

május-október: 9-17 óráig
november-április: 10-16 óráig
szünnap: KEDD

Januárban múzeumunk az eddigi évek gyakorlatával szemben NYITVA tart!
(A téli rend szerint, tehát 10-16 óráig)


Szolgáltatási díjaink:

 
Teljes árú belépőjegy:   700,-Ft
Kedvezményes belépőjegy:   350,-Ft
6 éves kortól 26 éves korig, vagy 62 éves kor felett,
legalább két 18 év alatti személyt kísérő közeli hozzátartozó részére (max. 2 fő)
Családi jegy: 1.200,-Ft
Múzeumi óra, foglalkozás:  200,-Ft
Idegen nyelvű vezetés:  
    (angol, német)  

 

További információk, kedvezmények

Víz világnapi országos vetélkedő véget ért

A Híreink Rovathoz...


Március 23-án Győrben került megrendezésre az a hagyományos díjátadó ünnepség, mely minden évben a Duna Múzeum által szervezett országos internetes vetélkedőt zárja le. A Víz világnapja alkalmából a múzeum munkatársai által összeállított kvízeken és akciópályázatokon keresztül rengeteg diák vett részt vetélkedőinken. A díjátadón dr. Hoffmann Imre közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár mondott beszédet, majd a díjak átadásában is részt vett.

 vizvilnap e   vzvilnap1   10

Múlt pénteken több száz esztergomi és környékbeli iskolás, az azt követő hétfőn pedig a környék szinte minden óvodása részt vett a múzeum udvarán és termeiben megrendezett, az idei Víz világnap szlogenjének megfelelő témájú, játékos vetélkedőkön. A program keretében idén bemutatkozott az Afrikáért Alapítvány, a legkisebbeket pedig – többek között – a Csillangó Meseműhely szórakoztatta. Emellett a gyerekek megismerkedhettek a különböző korok szennyvíz elvezető eszközeivel, tanulhattak „csatorna illemtant”, hogy ők már olyan generációként élhessék mindennapjaikat, akik tisztában vannak a víz és az élet közvetlen és nélkülözhetetlen kapcsolatával.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Duna Múzeum idén is elindította a www.vizvilagnap.hu internetes oldalt. Az oldalon regisztráló versenyzők egyénileg és csapatban is indulhattak; egy beugró feladat után három héten keresztül vehettek részt a játékban. Minden héten új feladatsor, újabb és újabb kihívások, kalandok várták őket. A csapatok a közös munka során együtt tapasztalták meg a tudás, a felfedezés örömét, a versenyzés izgalmát. A vetélkedő feladványainak megfejtése, a kérdések megválaszolása előhívta az iskolában tanultakat, a korábban még kevésbé érdekesnek vagy hasznosnak tűnő tudás új értelmet, más hangsúlyokat kapott. A helyes megoldások megtalálása sokszor hosszas, éjszakába nyúló kutatómunkával járt, de ezen „kutatások” során kerültek a versenyzők közelebb a Víz Világnapja valódi üzenetéhez; a víz közös kincsünk, saját életünk és a földi élet alapja, közös felelősségünk vigyázni rá és takarékoskodni vele. A vizvilagnap.hu weboldal idén összesen több mint 12.000 regisztrált felhasználót rögzített mintegy két hónap alatt, és ami külön öröm, az országhatáron túli magyar anyanyelvű településekről is sok regisztráció érkezett. Így voltak jelentkezők a Felvidékről, Kárpátaljáról, és Erdélyből egyaránt. A különböző pályázatokra és internetes vetélkedőre idén több mint ezren adtak be kreatív és ötletes anyagokat.

Gratulálunk mindazoknak, akik már felismerték a víz valódi szerepét az élet körforgásában. Köszönet illeti azokat a pedagógusokat és szülőket, akik a gyerekek figyelmét évről évre ráirányítják a környezetvédelem és a vízzel való gazdálkodás kérdéseire, és akik segítik diákjaikat a vetélkedő feladatainak sikeres teljesítése során, bátorítják, lelkesítik őket.

Duna Múzeum

vhi