Időszaki tárlatok

az Európai Közép Galériában

Érdekességek, hírek

Meghívó, Hónap Műtárgya

Danubius Mysticus

Kalandjáték a Duna Múzeumban
   apple touch icon

Vízmérce

A Duna Múzeum ismeret- terjesztő blogja

Tovább...


EFOP-hírek:

Okt.26, Nov.6, Esztergom
Október 24, Kisköre
Október 13, Esztergom
Október 10, Sajfok

Október 4, Gátőrház


A Hónap Műtárgya

Planiméter a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság gyűjteményéből

2

Részletek...


Múlt századi hűtőmágnesek  a Duna Múzeumból

1


Felhívás SZJA 1%

Támogassa a hazai vízügytörténet kutatását és népszerűsítését! Adója 1 %-át ajánlja fel a Duna Múzeum Baráti Köre EgyesületnekAdószámunk:
18396780-1-11

Pillanatnyi időjárási helyzet:

 

 

előrejelzés,két napra:


Fenntartónk:

  • ovf_55px.png

    Országos

  • Vízügyi

  • Főigazgatóság.

  • www.ovf.hu

Kedves múzeumlátogatók!

2018. április 1-től a Duna Múzeum állandó kiállítása bezárja kapuit, hogy teljesen megújuljon, ezért a következő egy évben a Látványtár, és előzetes regisztráció alapján a múzeumpedagógiai foglalkozások lesznek csak látogathatók. Az intézmény nyitvatartási rendje is változik, melyre ezúton hívjuk fel a figyelmet.
2018. április 1-től, hétfőtől csütörtökig, 8 és 16 óra között, pénteken 14 óráig tartunk nyitva. Szombat és vasárnap szünnap lesz. Az új nyitvatartási rend előreláthatólag egy évig lesz érvényben, az új állandó tárlat bemutatásáig.

Köszönjük megértésüket!


fin EFOP333 I merfoldko sajtokozlemeny 20180416 SZNM FSZEK


A Duna Múzeum bezár.. Vagy mégsem?
(A biztonsági rendszer videonaplói szerint kémkedő medvék settenkedtek a Múzeumban! :D )  Kedvcsináló a múzeumlátogatáshoz

 


 Ismerje meg Látványtárunkat!

Legújabb kiállítási egységünk a múzeum gyűjteményeinek legérdekesebb tárgyait mutatja be a közönségnek interaktív multimédiás eszközök segítségével. Fedezze fel Ön is a Duna Múzeum eddig nem látott kincseit!

A Látványtár hétköznap kollégáink vezetésével tekinthető meg, az állandó kiállításra váltott belépőjeggyel.
Bejelentkezés: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


A Tanulás új élménye!

  Vízvizsgálat nagyítóval, mikroszkóppal, laboreszközökkel, maketteken, modelleken keresztül. Megtapasztalható érdekességek, kézzelfogható tapasztalatok a természet és a környezetvédelem világából – a Duna Múzeum új foglalkoztató termében. Választható foglalkozások és további információk a Múzeumpedagógia menüpont alatt.

A fejlesztés a TIOP-1.2.2-09/1-2010-0003 számú projekt keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, 2011-ben valósult meg.


 

Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy a csoportokat csak előzetes bejelentkezéssel tudjuk fogadni.


Nyitvatartás

Foglalkoztató és
Látványtár

hétfőtől csütörtökig
08:00 - 16:00

pénteken
08:00 - 14:00


Szolgáltatási díjaink:

 

További információk, kedvezmények

Víz világnapi országos vetélkedő véget ért

A Híreink Rovathoz...


Március 23-án Győrben került megrendezésre az a hagyományos díjátadó ünnepség, mely minden évben a Duna Múzeum által szervezett országos internetes vetélkedőt zárja le. A Víz világnapja alkalmából a múzeum munkatársai által összeállított kvízeken és akciópályázatokon keresztül rengeteg diák vett részt vetélkedőinken. A díjátadón dr. Hoffmann Imre közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár mondott beszédet, majd a díjak átadásában is részt vett.

 vizvilnap e   vzvilnap1   10

Múlt pénteken több száz esztergomi és környékbeli iskolás, az azt követő hétfőn pedig a környék szinte minden óvodása részt vett a múzeum udvarán és termeiben megrendezett, az idei Víz világnap szlogenjének megfelelő témájú, játékos vetélkedőkön. A program keretében idén bemutatkozott az Afrikáért Alapítvány, a legkisebbeket pedig – többek között – a Csillangó Meseműhely szórakoztatta. Emellett a gyerekek megismerkedhettek a különböző korok szennyvíz elvezető eszközeivel, tanulhattak „csatorna illemtant”, hogy ők már olyan generációként élhessék mindennapjaikat, akik tisztában vannak a víz és az élet közvetlen és nélkülözhetetlen kapcsolatával.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Duna Múzeum idén is elindította a www.vizvilagnap.hu internetes oldalt. Az oldalon regisztráló versenyzők egyénileg és csapatban is indulhattak; egy beugró feladat után három héten keresztül vehettek részt a játékban. Minden héten új feladatsor, újabb és újabb kihívások, kalandok várták őket. A csapatok a közös munka során együtt tapasztalták meg a tudás, a felfedezés örömét, a versenyzés izgalmát. A vetélkedő feladványainak megfejtése, a kérdések megválaszolása előhívta az iskolában tanultakat, a korábban még kevésbé érdekesnek vagy hasznosnak tűnő tudás új értelmet, más hangsúlyokat kapott. A helyes megoldások megtalálása sokszor hosszas, éjszakába nyúló kutatómunkával járt, de ezen „kutatások” során kerültek a versenyzők közelebb a Víz Világnapja valódi üzenetéhez; a víz közös kincsünk, saját életünk és a földi élet alapja, közös felelősségünk vigyázni rá és takarékoskodni vele. A vizvilagnap.hu weboldal idén összesen több mint 12.000 regisztrált felhasználót rögzített mintegy két hónap alatt, és ami külön öröm, az országhatáron túli magyar anyanyelvű településekről is sok regisztráció érkezett. Így voltak jelentkezők a Felvidékről, Kárpátaljáról, és Erdélyből egyaránt. A különböző pályázatokra és internetes vetélkedőre idén több mint ezren adtak be kreatív és ötletes anyagokat.

Gratulálunk mindazoknak, akik már felismerték a víz valódi szerepét az élet körforgásában. Köszönet illeti azokat a pedagógusokat és szülőket, akik a gyerekek figyelmét évről évre ráirányítják a környezetvédelem és a vízzel való gazdálkodás kérdéseire, és akik segítik diákjaikat a vetélkedő feladatainak sikeres teljesítése során, bátorítják, lelkesítik őket.

Duna Múzeum

vhi