Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum - Duna Múzeum > Történeti Képgyűjtemény > (Rohringer Sándor) Miniszteri Biztos Úr munkaszemléje a kolontói csatorna és a MÁV keresztezésénél létesített híd építésénél (Pestvármegyei Dunavölgy Lecsapoló és Öntöző Társulat) > [DM_TK_24.631.23]

(Rohringer Sándor) Miniszteri Biztos Úr munkaszemléje a kolontói csatorna és a MÁV keresztezésénél létesített híd építésénél (Pestvármegyei Dunavölgy Lecsapoló és Öntöző Társulat)



Description
Fekete-fehér fotó a Pestvármegyei Dunavölgy Lecsapoló és Öntöző Társulat munkálatai 1925-1931 között című albumból. Rohringer Sándor vízépítő mérnök, műegyetemi tanár, miniszteri biztos (fent, balról a harmadik?) megtekinti a munkálatokat. A Pestvármegyei Dunavölgy Lecsapoló és Öntöző Társulat 1909-ben alakult meg, hogy Dunaharaszti és Alsónémedi északi határától a sárközi ármentesítő-társulat északi határvonaláig terjedő mocsaras területről a belvizeket levezesse és öntöző műveket építsen. A lecsapoló-hálózat kiépítését 1912-ben kezdték el, de az I. világháború, később pedig anyagi nehézségek miatt nem tudták folytatni. A csatornahálózat építése Lupkovics Brunó mérnök vezetésével, 1925-ben indult újra és hat év elteltével, 1931-ben fejeződött be. A társulat fotóalbumában található képek ezt az időszakot idézik fel.
Material / TechniqueDimensions
Papír / archív fotóh: 11,6 cm, sz: 8,5 cm; Album mérete: h: 31,5 cm, sz: 22 cm

Készítés

... whoLupkovics Brunó
... when1925-1931
... whereKolon-tói övcsatorna

Part of ...

Open in MuseumDigitar