18.00 – Csillangó meseműhely – A papucsszaggató királykisasszonyok. Népmese népzenével, tánccal, énekkel fűszerezve.

18.45 – Városfalon innen és túl. Virtuális helytörténeti séta a 185 éves esztergomi árvíztáblák helyszínein. Sétavezető: Esztergom Anno/Sárosi Attila helytörténet kutató. Tematikus helytörténeti séta, mely a 185 éves (1838) árvízi táblákhoz kapcsoltan nyújt betekintést Esztergom kevésbé ismert helytörténetébe és múltjába, valamint árvizeinek történetébe. 1838. március 13-án, azaz 185 éve jelentős árvíz tetőzött a városban, melyről számos emléktábla tanúskodik. Az emléktáblák közül sok, kívül esik a klasszikus esztergomi turista útvonalak és látványosságok bűvköréből, pedig oda vezető séta vagy egy kis körültekintés tartogathat még újdonságokat, meglepetéseket. Ezekből csemegézünk a séta során, így lesz benne ispita kápolna, aggok háza, szegényház, johannita templom, lakóházzá alakított kápolna, Szent Vendel tér, királyvárosi zsidónegyed és zsinagóga, Budai kapu és még sok-sok „mellőzött” helytörténeti kincs. És, ha már itt a 10 éve (2013) és a 185 éve tetőzött árvíz, akkor még Beszédes Sándor árvízi képeinek (1876) mai nézőpontjait, készítési helyeit is felvillantjuk.

19.00 – RICHTER GEDEON TUDOMÁNYOS SHOW Látványos kémiai kísérletek bemutatója. A kísérleteket bemutatja: Pilling Dávid, A Richter dorogi gyáregységének üzemvezető-helyettese

20.00 – Állati jó bemutató! Ismeretterjesztő, szórakoztató előadás élő állatokkal.

21.00 – Fifikus Fizikusok. Szórakoztató vizes kísérletek.

22.00 – Jazzformers együttes koncertje – Jazz és ami mögötte van. A kvartett a klasszikus jazz határait feszegeti, és teszi ezt elegánsan.