A Duna Múzeum kiemelt figyelmet fordít a családok igényeire, kiállításaival és foglalkozásaival a különböző generációk együttes élményszerzését célozza meg. A családok közös minőségi élményei megerősítik az egymás iránti kötődést, az információszerzés és tanulás örömforrássá válik. A múzeum elkötelezett a családbarát szemlélet iránt, 2005-ben megkapta a Családbarát múzeum elismerő címet, és ezt a gyakorlatot mindmáig folytatja és fejleszti.

A múzeum állandó kiállítása úgy épül fel, hogy az minden generáció számára nyújt felfedeznivalót, a családi napok, tematikus foglalkozások pedig az együtt alkotás, játszás élményét adják. Állandó kiállításunkban, a Vízeumban a felnőtt vendégek figyelmét az érintőképernyőkön olvasható információk, a képi, hang-, érintés és illathatások kötik le, míg a kisebbek a rejtett kincseket kereshetik meg. A vizes terepasztal mindenki számára vidám szórakozást biztosít, de a szórakozáson túl a vízzel kapcsolatos technikai eszközökről is tanít. A belépéskor kapott kreatív kis füzet kérdései arra motiválják a családot, hogy a keresett válaszokat együtt találják meg.

A múzeum a belépők árában családi kedvezményt kínál, a kisgyermekkel érkezők számára babakocsi tárolást és pelenkázási lehetőséget biztosít.

A mozgásukban korlátozott vendégek akadálymentesen juthatnak be a kiállításba. A múzeumban pihenőhely van a nagyszülők számára, játszósarok a kisebbeknek. A múzeum egész területe biztonságos a család minden tagja részére.

A múzeum évente több alkalommal tematikus családi napot szervez, ahol sokszor az irodalom és a művészet fonódik össze, máskor a tudatos környezetvédelemre tanít, valamint vizeink védelmére nevel olyan játékos módon, ami minden korosztály számára kellemes időtöltést, jó szórakozást jelent.

Egy múzeum, ahová jó visszatérni, akár egyedül, akár a nagyszülőkkel, gyerekekkel, unokákkal, mert a múzeum minden munkatársának célja, hogy a látogatók élményekkel teli, feledhetetlen időt töltsenek nálunk.