2023. szeptember 30. 16:00

Finisszázs a „Vízrajzi térkép „c. időszaki kiállításban

A Várfok Galéria és a Duna Múzeum közös pályázati kiállítása, melyhez a vízrajzi térképek sokrétűen körüljárható témája adta az inspirációt. A gazdag válogatás célja volt, hogy bemutassa annak meghatározó szerepét a kortárs művészetben, valamint azt, hogy magának a víznek a használata bizonyos technikák vagy alkotók esetében milyen alapvető fontosságú.

Szeptember 30-án a finisszázzsal zárul a tárlat, mely egyben a kiállítás anyagából készült katalógus bemutatója is lesz.

A finisszázson különleges tárlatvezetésen vehetnek részt az érdeklődők.

2023. október 2.

Duna, Tisza szabályozás / mérnöki bravúrokat bemutató online kiállítás indul.

2023 október 4. 9:00

– „víz + tartás”: KREATÍV KIÁLLÍTÁS

A Millennium Háza – NEO Kortárs Művészeti Tér kezdeményezésében – a CAN Architects, valamint egy győri és egy budapesti technikum közös projektet indítottak a felelős vízgazdálkodás népszerűsítéséért. A projekthét eredményeként egy olyan kiállítás jött létre, ahol az alkotók a környezetvédelmet egészen új megközelítésben, kreativitás és művészet összefonódásaként fogalmazták meg. Az alkotó diákok esztergomi társaiknak fogják a projektet bemutatni.

2023. október 4. 16:00

Zöldfolyosók, esőkertek, élhető városok

Egyre forróbb és szárazabb Európa időjárása, a klímaváltozást mindenki megtapasztalhatja. Tájépítész, kertész tart előadást arról, hogyan gazdálkodhatunk a vízzel, hogyan legyen üdítő oázis a környezetünk, hogyan varázsolhatunk esőkerteket az egyre kevesebb csapadék ellenére.

IDŐPONT VÁLTOZÁS!

2023. november 4. 16:00

Tárlatvezetés a restaurátor szemével

A program során a látogatók a Duna Múzeum „Vízeum” című állandó kiállításában található tárgyi és szellemi emlékek nyomába erednek Kovács Péter restaurátorral. A titok a részletekben rejlik! Tárgyak, érdekes dokumentumok, összefüggések tárulnak fel a restaurátor szemszögéből.

A rendhagyó tárlatvezetést Kovács Péter restaurátor tartja.
A változtatás jogát fenntartjuk.
E-mail: info@dunamuzeum.hu

program helyszíne: kiállítótér

2023. november 3. 17:00

Bagala Orsolya időszaki kiállításának megnyitója

Bagala Larsen Orsolya ultrakortárs művész. Esztergomi születésű, Dániában élő alkotó személyes indíttatású munkáin keresztül igazi európai dimenziókat nyit meg a közönség számára.